Praktijkinformatie – Apotheekhoudende Huisartspraktijk Mutsaerts – Oost West Middelbeers
Header afbeelding
Willibrordstraat 15 5091 CC Oost West Middelbeers Tel:013-5141599 | Spoed? Kies optie 1

Praktijkinformatie

Openingstijden

De praktijk en apotheek is iedere werkdag behalve dinsdagmiddag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Tussen 12.30 en 13.30 uur zijn we gesloten. Op dinsdagmiddag is de praktijk en apotheek dicht vanaf 12.30 uur. Dokter Fellinger neemt dinsdagmiddags en tijdens vakanties voor ons waar. Telefoonnummer dokter Fellinger: 013-5142323.

Beltijden

08:00 – 11:00 uur: Afspraken & bestellen van medicijnen.

15:00 – 16:00 uur: opvragen van uitslagen etc.

Het telefonisch spreekuur is op afspraak en vindt plaats tussen 13.30 en 14.30 uur. Dus bel vooraf om in te plannen als u door de dokter gebeld moet worden.

Bellen

Via het praktijknummer kunt u afspraken maken met de assistente. Ook kunt u bij haar terecht voor korte vragen. Maakt u gebruik van de vaste beltijden (zie hierboven).

Beeldbellen

U kunt met ons ook een afspraak maken om met de dokter te beeldbellen. Voor uw afspraak ontvangt u een link (via email of SMS) waarmee u direct kunt inloggen en plaats neemt in een digitale wachtkamer. De dokter of praktijkondersteuner start vervolgens de videoverbinding. We willen u met deze service de mogelijkheid bieden om wellicht zo niet fysiek naar de praktijk te hoeven komen.

E-consulten

U kunt via de Online Patiëntenomgeving gebruik maken van een E-consult. Zo kunt u via een beveiligde weg een vraag stellen aan een van de artsen of assistente. We zullen deze vraag binnen 2 werkdagen beantwoorden. Voor spoedeisende vragen verzoeken we u telefonisch contact op te nemen.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen kunt u bellen met het normale telefoonnummer (013-514 1599). U krijgt altijd de mogelijkheid om direct doorgeschakeld te worden in het geval van spoed; U kiest hiervoor de ‘1’ in het telefoonmenu.

Inschrijven nieuwe patiënten

Voorlopig is het helaas niet mogelijk om nieuwe patiënten aan te nemen in de praktijk; u kunt zich dus niet inschrijven. Zodra dit veranderd zullen we dat hier communiceren.

Spreekuur

Van maandag tot en met vrijdag is er een afspraakspreekuur vanaf 08:00 uur. Als u voor 10:00 uur een afspraak maakt, kunt u meestal dezelfde dag nog terecht.
Als u aangeeft dat er meerdere vragen te bespreken zijn, dat u een langer gesprek wilt of dat er een kleine chirurgische ingreep dient te gebeuren, dan houdt de assistente daarmee rekening in de agenda.
Er is een telefonisch terugbelspreekuur op werkdagen, behalve op dinsdag. U kunt in de ochtend de assistente laten weten dat u graag telefonisch contact wilt hebben met de dokter. Dit kan voor korte adviezen en uitslagen van onderzoeken. Als u uw nummer bij de assistente achterlaat zult u (meestal in het begin van de middag) worden teruggebeld door de dokter.
In het algemeen is het moeilijk uw gezondheid telefonisch te beoordelen. Het kan daarom soms nodig zijn alsnog een afspraak voor het spreekuur te maken.

Huisbezoek

U kunt tussen 08:00 en 11:00 uur een visite aanvragen. Omdat er in de praktijk betere onderzoeksmogelijkheden zijn, is het, indien mogelijk, beter om naar de praktijk te komen.

Praktijkondersteuner Somatiek

In onze praktijk is een praktijkondersteuner werkzaam: Marion van der Heijden. Zij is een gespecialiseerd verpleegkundige en begeleidt mensen met chronische aandoeningen (suikerziekte, hoge bloeddruk, COPD, etc.)  Tevens begeleidt zij mensen die willen stoppen met roken. Zij heeft een eigen spreekuur op iedere woensdag en donderdag. Een afspraak met haar kan ook bij de assistente gemaakt worden. Er is uiteraard een nauwe samenwerking met de huisarts.

Praktijkondersteuner GGZ

Annemarie Lansink is afwisselend op maandag en woensdag aanwezig op de praktijk. Zij houdt dan spreekuur voor patiënten met psychische klachten, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Annemarie heeft een jarenlange ervaring in de psychologische zorg in onze regio. Zij begeleidt en behandelt zelfstandig patiënten in samenwerking met de huisarts. Mocht het nodig zijn dat behandeling elders nodig, is heeft zij korte lijnen met behandelaars in de regio. Daarbij kan ze goed inschatten welke plek iemand waarschijnlijk het beste past. Begeleiding door Annemarie valt onder de huisartsenzorg en komt daardoor niet ten koste van het eigen risico. Een afspraak met haar kan na verwijzing door de huisarts bij de assistente gemaakt worden.

Doktersassistente

Bij de assistente kunt u (het liefst in de ochtend) met al uw vragen terecht. Met haar maakt u de afspraken, maar u kunt ook bij haar terecht voor:

 • bloedprikken.
 • verbinden van wonden.
 • verwijderen van hechtingen.
 • uitspuiten van oren, injecties, zwangerschapstest.
 • meten van de bloeddruk.
 • bloed- en urine-onderzoek.
 • maken van een hartfilmpje.
 • verrichten van een longfunctieonderzoek.
 • verwijderen van wratten.
 • informatie over rekeningen.
 • informatiefolders over uiteenlopende onderwerpen.

Certificering

Onze praktijk en apotheek is ISO gecertificeerd.

No show regeling

Het is voor een huisartsenpraktijk vervelend als een patiënt niet op een afspraak verschijnt. Dat betekent tijdverlies voor de huisarts. Bovendien is het erg vervelend dat er op dat moment niet iemand anders kan worden geholpen. Om het aantal niet-nagekomen afspraken terug te dringen geldt er sinds 1 november 2019 een “wegblijftarief”.

Als wij met u een afspraak hebben gemaakt, dan rekenen wij ook op uw komst. Mocht u verhinderd zijn, dan dient deze afspraak tenminste 24 uur voor aanvang afgezegd te worden. Is de afspraak niet tijdig afgezegd of verschijnt u zonder bericht niet op de afspraak, dan kunnen wij het wegblijftarief bij u in rekening brengen. U krijgt dan van ons een nota thuisgestuurd. Deze rekening wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.

Het wegblijftarief is vastgesteld op € 15 voor een consult en € 25 voor een dubbel consult. Consulten bij de praktijkondersteuner somatiek en bij de praktijkondersteuner GGZ zijn altijd een dubbel consult.